Piltmenüü

Oleme ühinenud haridusprogrammiga "Ettevõtlik Kool"

Programmi rahastab Euroopa Sotsiaalfond

Projekti Pärnumaa koordinaator: Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus

 

Tervist edendav kool

Targalt internetis

 

Sel sügisel saab Pärnu Muuseumi ajutiste näituste saalis näha kaht väga põnevat näitust. Leidub midagi nii ajaloo- kui ka kunstihuvilistele.

15. september – 19. november 2017

 „Mündist mõõgani. Pärnumaa arheoloogilised aarded ja juhuleiud“

Juhus mängib arheoloogias väga tähtsat rolli ning paljud haruldased ja erilised arheoloogilised esemed ongi leitud täiesti kogemata. Juhuleidude puhul on aga sage probleem, et tagantjärgi pole võimalik täpselt selgeks teha, kuidas ja millistel asjaoludel ese pinnasesse sattus. Ainukene võimalus on uurida eset ennast ning panna see oma lugu jutustama. Tänu sellele on võimalik anda esemele elu ning jõuda tõdemuseni, et ka Pärnumaa pinnas on endas peitnud tõelisi arheoloogilisi aardeid ja haruldusi.

Nii Pärnu Muuseumi, Tallinna Ülikooli Ajaloo Instituudi kui Eesti Ajaloomuuseumi kogudest pärit leidude hulgas on unikaalseid esemeid ning seda mitte vaid Eesti kontekstis. Olgu selleks siis kogu Euroopas ainulaande inimnäoga nuiapea, mündid ühest Põhja-Euroopa suurimast muinasaardest, või hoopis salapärase päritolu ja otstarbega mägikristallripats. Nende ning paljude teiste arheoloogiliste pärlitega on võimalik tutvuda Pärnu Muuseumi uuel näitusel.

 

„Kunst ruudus: Pärnu Kunstikooli vilistlaste näitus“

Sel  näitusel on vaatajatele välja pandud Pärnu Kunstikooli vilistlaste tööd. Pärnu Kunstikooli vilistlaste seas on neid, kes on kasvanud viljakateks loomeinimesteks aga ka neid, kes enam kunstiga ei tegele. Kunstikoolis õpetatavate tehnikate valik on lai, seetõttu on ka väljapanek näitusesaalis mitmekesine: akvarell, guašš, linoollõige, keraamika ja palju muud.

Poole näitusesaalist täidavad nii kooliajal valminud, kui ka praeguse aja juba küpsemad tööd.
 

Pärnu Kunstikooli nimekirjas on hetkel üle 200 õpilase. Kooli asutas 1980. aastal Peeter Somelar ning sellest ajast peale on Pärnumaa andekad seal kunstiharidust omandada saanud. 

 

 

Kohtumiseni sügisnäitustel,

 

Pärnu Muuseum
Aida 3
Pärnu, 80010
Telefon: +372 44 33 231
www.parnumuuseum.ee