Piltmenüü

Oleme ühinenud haridusprogrammiga "Ettevõtlik Kool"

Programmi rahastab Euroopa Sotsiaalfond

Projekti Pärnumaa koordinaator: Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus

 

Tervist edendav kool

Targalt internetis

 

Pärnu Muuseum ja Koidula Muuseum pakuvad klassidele mitmeid põnevaid haridusprogramme. Tutvu valikuga järgnevas infokirjas.

 Lisainfo ja töötubade tellimine Pärnu Muuseumis See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Koidula Muuseumis See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 PÄRNU MUUSEUMIS

 ARHEOLOOGILINE AVASTUSRETK

Juhus mängib arheoloogias väga tähtsat rolli ning paljud haruldased ja erilised arheoloogilised esemed ongi leitud täiesti kogemata. Juhuleidude puhul on aga sage probleem, et tagantjärgi pole võimalik täpselt selgeks teha, kuidas ja millistel asjaoludel ese pinnasesse sattus. Ainukene võimalus on uurida eset ennast ning panna see oma lugu jutustama.Koolidele

suunatud muuseumitundides räägib muuseumi arheoloogiakogu hoidja Margo

Samorokov arheoloogiast ja leidudest laiemalt. Töötas kasutame ”arheoloogiline liivakasti”, mis tutvustab arheoloogiliste

väljakaevamiste argipäeva. Saab lähemalt näha ja katsetada ka

metallidetektorit.

 

PUIDUSPOONI TÖÖTUBA

 Töötoas tutvustatakse võimalusterohke õhukese puidulehe punumise põhilisi töövõtteid ning valmistatakse erinevaid punutisi.Aeg: 60 min. Grupi suurus: 10-15 in.Juhendaja: Tiit KaskHind 3€AARDEJAHTLühike giidituur ja aardejaht lastele püsinäitusel „11 000 aastat ajalugu – Elamusi vanast ajast“. Põnev otsimismäng eeldab head meeskonnatööd, tähelepanu ja nutikust, et “murda” kood ja avada aardelaegas. Aeg: 45-60 min.Grupi suurus: 10-15 in.Hind 3 €/inNB! Lisandub giidituuri ja aardejahi läbiviimise tasu 25€.PÄRLITÖÖTUBA Pärli töötoas räägib muuseumi peavarahoidja  tüdrukute ehtimisest. Töötoa käigus valmistatakse helmestest ja pärlitest ehe. Sobilik algkooliealistele.Aeg: 60 min.Grupi suurus: 10-15 in.Juhendaja: Ülli KontHind 5€

 

KAMMKERAAMIKA TÖÖTUBAKammkeraamika töötoas tutvume püsinäitusel kiviaja ekspositsiooniga ning meisterdame ise keraamilise nõu. Kammkeraamika kultuur (u. 4000 e.Kr - 1900 re.Kr) ulatus Põhja-Soomest Lätini ning Läänemere idakaldalt Karjala ja Novgorodimaani. Tüüpilised kammkeraamika nõud valmistati laiadest savilintidest ning kaunistati kammi abil moodustatud geomeetrilistest kujunditest. Töötoas kuuleb lähemalt selle keraamikatüübi ajaloost ja eripäradest.Aeg: 60 min.Grupi suurus: 10-15 in.Juhendaja: Ene TapferHind 4,50 €. (Kokkuleppel savipoti põletamine + 1€)NB! Kammkeraamika töötoale lisandub töötoa läbiviimise tasu 20€.

 

Lisaks ka GIIDITUURID, FONDITUNNID ja MUUSEUMITUNNID vastavalt vanuseastmele ja soovitud rõhuasetusega perioodile ajaloos.

 

KOIDULA MUUSEUMIS

 

PAPA JANNSENI KOOLITUND

 

Koidula Muuseumi (Jannseni 37) klassitoas, kus on veel säilinud XIX saj. keskpaiga koolitoa hõngu, saavad taas toimuma koolitunnid! Koolitunnid on mõeldud väikestele ja suurtele, kes saavad võimaluse ajas tagasi rännata ja Papa Jannseni õppemeetodeid kogeda.  

    

Papa Jannseni ajal saadi lugemisoskus kahe või kolme talvega, lisaks kirjutamise ja arvutamise õppimine. Koolitunni külastaja saab teavet tolleaegsest koolipidamisest ja koolimaja püsiasukatest. Lisaks oma käega proovida kirjutamist sule ja tušiga, lahendada rehkendamisülesandeid ja näidata oma lugemisoskust.Muuseumitunnid on gruppidele al. 10 inimest. Muuseumitunni hind 35 €.

 

 

PS! Projekti ”Pärnu linn kui õpikeskkond” raames on muuseumikülastused – kõik näitused, muuseumi- ja fonditunnid – Pärnu linna koolide õpilasgruppidele tasuta.

 

 

 

Kohtumiseni muuseumis!

 

Pärnu Muuseum
Aida 3
Pärnu, 80010
Telefon: +372 44 33 231
www.parnumuuseum.ee