Piltmenüü

Oleme ühinenud haridusprogrammiga "Ettevõtlik Kool"

Programmi rahastab Euroopa Sotsiaalfond

Projekti Pärnumaa koordinaator: Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus

 

Tervist edendav kool

Targalt internetis

 

Kooli tulevate õpilaste vanematele info leitav siin ARNO koolitusinfo:

Kaugel ei ole aeg, kus Pärnu linnavalitsus hakkab määrama ARNO programmis I klassi
minevatele lastele elukohajärgseid koole. Pärnu linnas määratakse elukohajärgne kool lapsele rahvastikuregistri andmete alusel automaatselt, seega ei pea lapsevanem kooli registreerimiseks avaldust esitama. Aluseks võetakse lapse elukohaandmed 10. märtsi seisuga ning kooli kaugus lapse elukohast. Kooli määramisel lähtub programm ARNO koolitee pikkusest ja koolihoonete mahutavusest. ARNO läheneb asjale paindlikult ja paigutab kooli täpselt nii palju lapsi, kui on õppekohti ning määrab lapsele elukohalähedase kooli. Kui kooli läheduses elab rohkem lapsi, kui seal on õppekohti, valib arvutisüsteem välja läheduselt järgmise kooli.
Õpilaste rohkusel elukohajärgsesse kooli arvestatakse ka rahvastikuregistri sissekande aega.
Pärnu linnas on elukohajärgseteks koolideks:
Pärnu Kuninga Tänava Põhikool
Pärnu Mai Kool
Pärnu Raeküla Kool
Pärnu Rääma Põhikool
Pärnu Vanalinna Põhikool
Pärnu Ülejõe Põhikool
Tõstamaa Keskkool
Paikuse Põhikool
Audru Kool
Jõõpre Kool
Lindi Lasteaed- Algkool
Lisaks on võimalik avaldada soovi õppima asumiseks Pärnu erakoolide I klassidesse, pöördudes selleks otse Pärnu Waldorfkooli või Pärnu Vabakooli poole. Ülelinnaliselt võetakse vastu ka Tammsaare Kooli (vene õppekeel ja varajane keelekümblus), Pärnu Toimetulekukooli (erituge vajavad õpilased) ja Pärnu Raeküla Kooli spordiklassi ja Ülejõe Põhikooli muusiklassi. Ülelinnaliste koolide I klasside kohta info saamiseks palume pöörduda otse nimetatud koolide poole.
Lapsele määratud elukohajärgne põhikool avaldatakse 20. märtsil elektroonilise programmi ARNO kaudu. Kui määratud elukohajärgne kool on lapsele sobiv, siis kinnitab vanem koolivaliku ARNO-s ning saab seejärel vajalikud dokumendid lapsele määratud kooli edastada. Pärast vanema kinnitust hakkavad koolid lapsi koolinimekirjadesse kinnitama. Juhul kui koolivalik ei ole vanemale sobiv on võimalik teha kuni 10 aprillini ARNOs taotlus kooli muutmiseks. Taotlused vaatab läbi linnavalitsuse komisjon. Kuidas siseneda ARNO süsteemi ja milliseid toiminguid süsteemis teha? Kuidas haridussüsteem ARNO lastele koolikohad määrab? Kuidas kinnitada koolikoht või teha taotlus koolikoha muutmiseks? Kuidas taotleda ARNOs koolimineva lapse toetust? Kuidas toimida siis kui laps läheb varem kooli? ..... Neile ja paljudele teistele küsimustele anname vastused I klassi minevate lapsevanemate koolitusel, kuhu ootame 2018 aasta sügisel I klassi minevate
laste vanemaid. Koolitus 2018/2019 õppeaastal I klassi mineva lapse vanematele:
12. veebruaril kell 17:00 Audru Koolis või 20. veebruaril kell 17:00 Pärnu Linnavalitsuse III korruse saalis nr 346
Lisainfot koolide määramise kohta leiate linna kodulehelt.
http://www.parnu.ee/index.php/linnakodanikule/haridus/uldharidus/kooli-vastuvott

See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Katrin Markii
Evelin Tormilind