Piltmenüü

Oleme ühinenud haridusprogrammiga "Ettevõtlik Kool"

Programmi rahastab Euroopa Sotsiaalfond

Projekti Pärnumaa koordinaator: Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus

 

Tervist edendav kool

Targalt internetis

 

Mai viimasel nädalavahetusel, 26.-27. mail 2018 toimub Õpilaste Astrolaat ehk kahepäevane käed-külge katsetamine-nokitsemine SPARK Makerlabis, kuhu ootame eelkõige 4.-6. klassi õpilasi.

Kuidas õpilased sinna pääsevad?
Õpilaste registreerimiseks kirjutab klassijuhataja õpilaste nimed ja lapsevanemate kontaktid (e-mail, telefon) e-mailile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. hiljemalt 22. maiks. Ühest koolist võib tulla ka mitu õpilast!

Kohapeal jagame õpilased tiimidesse, jagame katsete teemad ning SPARK Makerlabi juhendajate käe all viime katsed ellu. Otsime lahendusi põhilistele astronoomia küsimustele, mida II kooliastmes õpetatakse, nagu:
- Miks on meteoriidikraatrid erineva suurusega?
- Kuidas tekivad päikese- ja kuuvarjutused?
- Miks meil on aastajad?

Ööbimine toimub SPARK Ettevõtluskülas madratsi ja magamiskotiga, toitlustamine on kohapeal. Laste õhtuse tegevuse eest hoolitsevad ja nende und valvavad noorsootöötajad.

Alustame laupäeval kell 11 ning lõpetame pühapäeval kell 15 avaliku Teadusshow'ga, kus õpilased saavad oma kahe päeva kogemusi-tulemusi jagada kõigi huvilistega ning jagame ka auhindu. Astrolaada Teadusshow'le on oodatud õpetajad, lapsevanemad ja klassikaaslased ning loomulikult kõik teadushuvi edendamistest huvitatud inimesed. Ühine meiega Facebooki sündmusel.
Täpsema Astrolaada ajakava leiad tähetorni kodulehelt.

Õpilaste Astrolaat toimub Tartu tähetorni Teeme+ projekti "Astronoomia- ja kosmoseteemalise huvihariduse tugikeskuse käivitamine" raames, mida rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond. Koostööpartneriks on MTÜ SPARK Makerlab.

Kohtumiseni!

Saale Tartes
Projekti assistent
53 487 097
Tartu tähetorn
www.tahetorn.ut.ee