Piltmenüü

Oleme ühinenud haridusprogrammiga "Ettevõtlik Kool"

Programmi rahastab Euroopa Sotsiaalfond

Projekti Pärnumaa koordinaator: Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus

 

Tervist edendav kool

Targalt internetis

 

Edastame Teile info Tervise Arengu Instituudi uuringu „HIVi temaatikaga seotud teadmised, hoiakud ja käitumine Eesti noorte hulgas“ kohta. 2021. aastal korraldatakse uuringut kuuendat korda, esimene taoline uuring viidi läbi 2003. aastal. 

Uuringus osalevad 7.–12. klasside üldharidus- ja kutsekoolide õpilased. Sel korral osaleb uuringus 66 kooli ja ligikaudu 6000 last. Teie lapse kool ja klass on sattunud uuritavate hulka juhuvaliku teel.

Andmed kogutakse koolide külastamise käigus, küsimustik täidetakse elektrooniliselt ning seda on võimalik teha nii eesti kui vene keeles.

Uuringu teemadeks on: teadmised ja väärarusaamad seoses HIVi levikuteedega, suhtumine HIVi nakatunud inimestesse, informatsiooni saamine HIVi ja seksuaaleluga seotud teemadel, HIVi nakatumisega seotud riskikäitumine ja seda mõjutavad tegurid. Uuringu andmeid kasutatakse HIVi ja seksuaaltervisega seotud valdkondade tegevuste planeerimiseks ning ennetustöö paremaks korraldamiseks noorte hulgas. 

Küsitlus on anonüümne ja vabatahtlik. Õpilaste isikuandmeid ei küsita ning tulemusi analüüsitakse vaid üldistatud kujul – neid ei seostata kuidagi Teie lapse kooli ja klassiga. 

Kool saab soovi korral üldistatud tagasiside seksuaalharidusega seotud teemal.

Tervise Arengu Instituudil on õpilaste küsitlemiseks olemas luba Tervise Arengu Instituudi inimuuringute eetikakomiteelt.

Kui Te mingil põhjusel ei soovi, et Teie laps selle uuringu küsimustikule koolis vastaks, andke sellest palun kooli teada hiljemalt 1. novembriks Jõõpre Kooli meilile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.