Piltmenüü

Oleme ühinenud haridusprogrammiga "Ettevõtlik Kool"

Programmi rahastab Euroopa Sotsiaalfond

Projekti Pärnumaa koordinaator: Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus

 

Tervist edendav kool

Targalt internetis

 

Head lapsevanemad!

Laste omavahelise vägivalla juhtumid oktoobri teises pooles raputasid kogu Eestit. Arusaadavalt on paljud lapsevanemad mures.

Politsei võtab lastega seotud juhtumeid väga tõsiselt ja reageerib vastavalt. Ka täna oleme kõigi vägivalla toimepanijate osas alustanud kriminaalmenetlust, et noored nende tegude eest vastutusele võtta ja teha kõik võimalik sarnaste juhtumite välistamiseks tulevikus.

Sellised juhtumid on harvad ja nende arv Eestis on aastatega oluliselt vähenenud. Teame oma ja koostööpartnerite tööst, et keskendumine probleemide põhjustele on toonud häid tulemusi ja aidanud vägivallajuhtumite arvu noorte seas vähendada. Pärnus tegutsevad kohalikud sotsiaaltöötajad, politseinikud ja noorsootöötajad iga päev sellega, et probleemsete laste käitumine ei eskaleeruks vägivallani.

Paljudel kordadel oleme selles töös edukad ja suudame lapse käitumisprobleemidele panna piduri peale enne, kui ta muutub ohtlikuks endale ja teistele. Ent mitte kõigi juhtumite puhul. Vahel on tegu lapsega, kelle psüühilised eripärad teevad tema aitamise keeruliseks. Vahel on põhjused perekonnas, kes ei ole võimeline või keeldub koostööst. Vahel suudavad asjaosalised probleeme nii kaua meie eest varjata, et jõuame lapseni liiga hilja. Neis olukordades peame reageerima karmilt ja kriminaalmenetluse raames nagu ka kõne all olevate juhtumite puhul.

Laste ohutus on meie kõigi kätes. On kriitiliselt tähtis, et mitte keegi täiskasvanutest ei pigistaks silma kinni ega jätaks sekkumata, kui ta näeb, et mõni laps võib olla hädas. Vägivalda lapse vastu või laste vahel ei tohi tolereerida mitte mingil juhul ja mitte üheski olukorras.

Politsei jaoks on laste aitamine ja kaitsmine mitte pelgalt töö, see on meie südameasi – üks tähtsamaid ülesandeid, mida üldse täidame. Teeme seda pühendunult ja anname endast kõik, et ükski pere ei peaks oma lapse ohutuse pärast südant valutama. Head vanemad, oleme teie jaoks olemas, kuulame ja vastame.

 

Koostöös loome turvalisust!

Teie kooli piirkonnapolitseinik Kerda Saagim

519 43179

See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.